Cauta

Cum pansam un ulcer varicos/ rana diabetica/ ulcer arterial superficial, fara infectie?

Pentru pansarea unui ulcer de gamba (venos, arterial, diabetic) cu adancime <1cm fara infectie, veti avea nevoie de:

31

Pentru pansarea unui ulcer de gamba venos, arterial sau diabetic superficial fara infectie, asigurati-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe aleza, astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

Dupa ce ati spalat rana cu ser fiziologic sau solutie Ringer cu compresa sterila Medicomp® Extra, dati pielea din jurul ranii cu ulei pentru ingrijire MoliCare Skin Atentie, uleiul se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia. Aplicati putin ulei si masati zona pana cand uleiul se absoarbe in piele.

32

Schimbati manusile si desfaceti ambalajul pansamentului HydroClean® advance. Cu ajutorul pensei, aplicati pansamentul pe rana cu fata alba in jos si fata cu scris in sus, la vedere. Pansamentul trebuie sa acopere bine rana, nu se taie si se va schimba la 3 zile.

24

Peste HydroClean® advance se aplica 1-2 comprese sterile Medicomp® Extra. Toate pansamentele se vor fixa apoi cu fasa de fixare auto-adeziva Peha-haft®.

Se desface capatul rolei fesei auto-adezive Peha-haft® si se ruleaza circular de-a lungul piciorului, pana cand ati acoperit intregul pansament. Repetati miscarea de 2 ori sau de cate ori este necesar, astfel incat fasa sa se lipeasca de ea insasi. Nu aplicati presiune peste zona pansata. Cand ati acoperit intreaga zona, taiati fasa de restul rolei si apasati incet, pana se lipeste de restul fesei aplicate. Nu necesita fixare suplimentara.

Dupa tratarea infectiei si aparitia tesutului rosu-curat, vezi aici cum sa continui pansarea.

33
34