Cauta

Cum pansam un ulcer varicos/ rana diabetica/ ulcer arterial superficial curat (fara infectie,necroza, secretii) de culoare rosie?

Pentru pansarea unui ulcer de gamba (venos, arterial, diabetic) rosu-curat, veti avea nevoie de:

43

Pentru pansarea unui ulcer de gamba venos, arterial sau diabetic rosu-curat, asigurati-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe aleza, astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

Dupa ce ati spalat rana cu ser fiziologic sau solutie Ringer cu compresa sterila Medicomp® Extra, dati pielea din jurul ranii cu ulei pentru ingrijire MoliCare® Skin. Atentie, uleiul se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia. Aplicati putin ulei si masati zona pana cand uleiul se absoarbe in piele.

32

Schimbati manusile si desfaceti ambalajul pansamentului HydroTac®. Selectati marimea pansamentului HydroTac® astfel incat pansamentul sa depaseasca marginile ranii cu cca. 1-2 cm. Se indeparteaza folia protectoare de culoare alba, marcata cu numerele 1 si 2 si se aplica pansamentul cu stratul impregnat cu gel pe rana. Asigurati-va ca intreaga rana expusa este acoperita de pansament. Schimbul pansamentului se realizeaza atunci cand secretiile devin vizibile la marginile pansamentului, patand compresa de deasupra.

44

Peste HydroTac® se aplica 1-2 comprese sterile Medicomp® Extra. Toate pansamentele se vor fixa apoi cu fasa elastica auto-adeziva Peha-haft®.

Se desface capatul rolei fesei auto-adezive Peha-haft® si se ruleaza circular de-a lungul piciorului, pana cand ati acoperit intregul pansament. Repetati miscarea de 2 ori sau de cate ori este necesar, astfel incat fasa sa se lipeasca de ea insasi. Nu aplicati presiune peste zona pansata. Cand ati acoperit intreaga zona, taiati fasa de restul rolei si apasati incet, pana se lipeste de restul fesei aplicate. Nu necesita fixare suplimentara.

Acest procedeu de pansare trebuie urmat pana la inchiderea completa a ranii.

45
46