Cauta

Cum pansam un ulcer varicos/ rana diabetica/ ulcer arterial adanc cu infectie?

Pentru pansarea unui ulcer de gamba (venos, arterial, diabetic) adanc, care prezinta semne de infectie, veti avea nevoie de:

40

Pentru pansarea unui ulcer de gamba venos, arterial sau diabetic adanc cu infectie, asigurati-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe aleza, astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

Dupa ce ati spalat rana cu ser fiziologic sau solutie Ringer cu compresa sterila Medicomp® Extra, dati pielea din jurul ranii cu ulei pentru ingrijire MoliCare® Skin. Atentie, uleiul se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia. Aplicati putin ulei si masati zona pana cand uleiul se absoarbe in piele.

32

Schimbati manusile si desfaceti ambalajul pansamentului Atrauman® Ag. Scoateti pansamentul din ambalajul steril pastrand ambele folii protectoare aplicate. Ajustati-l la dimensiunea ranii daca este necesar. Dupa indepartarea uneia dintre foliile protectoare, aplicati pansamentul pe rana,apoi indepartati cealalta folie protectoare. Acesta se va schimba la fiecare pansare, impreuna cu pansamentul Sorbalgon®.

08

Peste Atrauman® Ag, aplicati pansamentul Sorbalgon®. Cu ajutorul pensei, aplicati pansamentul in rana. Asigurati-va ca intreaga cavitate, inclusiv buzunarele laterale ale ranii sunt umplute cu pansament. Pansamentul poate fi mentinut pe rana o perioada mai lunga, pana la cateva zile. Acesta trebuie schimbat atunci cand s-a transformat complet in gel, putand fi indepartat cu ajutorul pensei sterile. Urmele de pansament ramase in cavitatea ranii se indeparteaza cu usurinta prin spalare cu solutie Ringer.

38

Peste Sorbalgon® se aplica 1-2 comprese sterile Medicomp® Extra. In situatia in care rana are exsudat abundent, peste Sorbalgon® se aplica o compresa Zetuvit®. Dimensiunea acesteia se va selecta astfel incat sa acopere rana integral. Toate pansamentele se vor fixa apoi cu fasa auto-adeziva Peha-haft®.

41

Pentru a aplica corect Peha-haft®, se desface capatul rolei fesei auto-adezive Peha-haft® si se ruleaza circular de-a lungul piciorului, pana cand ati acoperit intregul pansament.

Repetati miscarea de 2 ori sau de cate ori este necesar, astfel incat fasa sa se lipeasca de ea insasi. Nu aplicati presiune peste zona pansata. Cand ati acoperit intreaga zona, taiati fasa de restul rolei si apasati incet, pana se lipeste de restul fesei aplicate. Nu necesita fixare suplimentara.

Dupa tratarea infectiei si aparitia tesutului rosu-curat, vezi aici cum sa continui pansarea.

28
42