Cauta

Cum pansam o julitura sau o taietura?

 

https://www.youtube.com/watch?v=_xd2IvBjdxM&?rel=1

Pentru pansarea unei julituri/ taieturi, veti avea nevoie de:

50

Pentru pansarea unei julituri sau taieturi, asigurati-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe aleza, astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

Dupa ce ati spalat rana cu ser fiziologic sau solutie Ringer cu compresa sterila Medicomp® Extra schimbati manusile si desfaceti ambalajul pansamentului Atrauman® Ag. Scoateti pansamentul din ambalajul steril pastrand ambele folii protectoare aplicate. Ajustati-l la dimensiunea ranii daca este necesar. Dupa indepartarea uneia dintre foliile de protectie, aplicati pansamentul pe rana, apoi indepartati cealalta folie protectoare. Acesta se va schimba la fiecare pansare.

08

Peste Atrauman®Ag se aplica 1-2 comprese sterile Medicomp® Extra. Ambele pansamente se vor acoperi cu fasa elastica auto-adeziva Peha-haft®.

Pentru a aplica corect Peha-haft®, se desface capatul rolei fesei auto-adezive Peha-haft® si se ruleaza circular de-a lungul piciorului, pana cand ati acoperit intregul pansament. Repetati miscarea de 2 ori sau de cate ori este necesar, astfel incat fasa sa se lipeasca de ea insasi. Nu aplicati presiune peste zona pansata. Cand ati acoperit intreaga zona, taiati fasa de restul rolei si apasati incet, pana se lipeste de restul fesei aplicate. Nu necesita fixare suplimentara.

 

28

51