Cauta

Rana superficiala cu necroza sau secretii

Pentru pansarea unei escare cu adancime <1cm cu necroza (coaja tare, inchisa la culoare) sau depozite galbui, aflata intr-o zona care poate veni in contact cu urina si cu fecale, veti avea nevoie de:

10

Pentru pansarea unei escare superficiale cu necroza sau depozite galbui,situata intr-o zona a corpului care poate veni in contact cu urina si cu fecalele,asigurati-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe aleza, astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

Dupa ce ati spalat rana cu ser fiziologic sau solutie Ringer cu compresa sterila Medicomp® Extra, primul pas este sa dati pielea din jurul ranii cu crema protectoare MoliCare® Skin. Atentie,crema se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia. Aplicati crema in cantitati mici si intindeti-o bine, pana cand aceasta intra complet in piele. Nu trebuie sa ramana crema alba pe piele.

02

Schimbati manusile si desfaceti ambalajul pansamentului HydroClean® advance. Cu ajutorul pensei, aplicati pansamentul pe rana cu fata alba in jos si fata cu scris in sus, la vedere. Pansamentul trebuie sa acopere bine rana, nu se taie si se va schimba la 3 zile.

11
12

Peste HydroClean® advance se aplica plasturele Hydrofilm®. Pentru a aplica in mod corect plasturele Hydrofilm®, trebuie sa indepartam foliile de protectie numerotate pe rand, in ordinea numerelor. Este important ca pasii de indepartare a foliilor de protectie sa fie intocmai respectati, astfel incat plasturele sa nu se lipeasca de el insusi.

Vom indeparta astfel mai intai partial foliile 1 si 2 in asa fel incat partea centrala a plasturelui sa acopere pansamentul. Indepartam apoi complet folia 1 si apoi si folia 2. Dupa ce ne asiguram ca plasturele este bine lipit, indepartam pe rand de la exterior foliile numerotate cu numerele 3 si 4.

Plasturele Hydrofilm® trebuie sa fie lipit pe aproximativ 2 cm de piele de jur imprejurul pansamentelor. Daca dimensiunea unui singur Hydrofilm® nu acopera bine pansamentul, se pot aplica pe rand 2 plasturi, suprapusi partial in zona centrala.

Daca dupa curatarea necrozei, rana are o adancime >1cm, vezi aici cum sa continui pansarea.

Dupa ce depozitele galbui sunt inlaturate si rana se umple cu tesut rosu-curat, vezi aici cum sa continui pansarea.

13
692133F611C14D56A8F82FE20758A5DE