Cauta

Pentru pansarea unei escare curate, de culoare rosie, aflata intr-o zona a corpului care poate veni in contact cu urina si cu fecale, veti avea nevoie de:

14

Pentru pansarea unei escare rosie-curata, situata intr-o zona a corpului care poate veni in contact cu urina si cu fecalele, asigurati-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe aleza, astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

Dupa ce ati spalat rana cu ser fiziologic sau solutie Ringer cu compresa sterila Medicomp® Extra, ungeti pielea din jurul ranii cu crema protectoare Molicare® Skin. Atentie,crema se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia. Aplicati putina crema si intindeti-o bine, pana intra complet in piele. Nu trebuie sa ramana crema alba pe piele.

02

Schimbati manusile si desfaceti ambalajul pansamentului HydroTac®. Selectati marimea pansamentului HydroTac® astfel incat pansamentul sa depaseasca marginile ranii cu cca. 1-2cm. Se indeparteaza folia protectoare de culoare alba, marcata cu numerele 1 si 2 si se aplica pansamentul cu stratul impregnat cu gel pe rana. Asigurati-va ca intreaga rana expusa este acoperita de pansament. Schimbul pansamentului se realizeaza atunci cand secretiile devin vizibile la marginile pansamentului, patand compresa de deasupra.

15
16

Pansamentul HydroTac® se acopera apoi cu plasturele Hydrofilm®. Pentru a aplica in mod corect plasturele Hydrofilm®, trebuie sa indepartam foliile de protectie numerotate pe rand, in ordinea numerelor. Este important ca pasii de indepartare a foliilor de protectie sa fie intocmai respectati, astfel incat plasturele sa nu se lipeasca de el insusi.

Vom indeparta astfel mai intai partial foliile 1 si 2 in asa fel incat partea centrala a plasturelui sa acopere pansamentul. Indepartam apoi complet folia 1 si apoi si folia 2. Dupa ce ne asiguram ca plasturele este bine lipit, indepartam pe rand de la exterior foliile numerotate cu numerele 3 si 4.

Plasturele Hydrofilm® trebuie sa fie lipit pe aproximativ 2 cm de piele de jur imprejurul pansamentelor. Daca dimensiunea unui singur Hydrofilm® nu acopera bine pansamentul, se pot aplica pe rand 2 plasturi, suprapusi partial in zona centrala.

Acest procedeu de pansare trebuie urmat pana la inchiderea completa a ranii.

17
90F5FE5CBD704088998FC2017F3CF22C