Cauta

Pentru pansarea unei escare rosie-curata situata intr-o zona a corpului care nu poate veni in contact cu urina si cu fecale, veti avea nevoie de:

14

Pentru pansarea unei escare rosie-curata, aflata intr-o zona a corpului care nu poate veni in contact cu urina si cu fecalele, asigurati-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe aleza, astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis

Dupa ce ati spalat rana cu ser fiziologic sau solutie Ringer cu compresa sterila Medicomp® Extra, dati pielea din jurul ranii cu crema protectoare MoliCare® Skin. Atentie,crema se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia. Aplicati putina crema si intindeti-o bine, pana cand aceasta intra complet in piele. Nu trebuie sa ramana crema alba pe piele.

02

Schimbati manusile si desfaceti ambalajul pansamentului HydroTac®. Selectati marimea pansamentului HydroTac® astfel incat pansamentul sa depaseasca marginile ranii cu cca. 1-2 cm. Se indeparteaza folia protectoare de culoare alba, marcata cu numerele 1 si 2 si se aplica pansamentul cu stratul impregnat cu gel pe rana. Asigurati-va ca intreaga rana expusa este acoperita de pansament. Schimbul pansamentului se realizeaza atunci cand secretiile devin vizibile la marginile pansamentului, patand compresa de deasupra.

27

Peste HydroTac® se aplica 1-2 comprese sterile Medicomp® Extra. Toate pansamentele se vor fixa apoi cu plasturele Omnifix® Elastic sau Peha-haft®. In cazul in care zona pansata este o zona plata, cum ar fi omoplati sau coloana, vom alege plasturele de fixare Omnifix® Elastic In cazul in care zona pansata nu este o zona plata, vom alege fixarea pansamentelor cu fasa auto-adeziva Peha-haft®.

Pentru aplicare Peha-haft®, se desface capatul rolei si se ruleaza circular de-a lungul bratului/piciorului, pana cand ati acoperit intregul pansament. Repetati miscarea de 2 ori sau de cate ori este necesar, astfel incat fasa sa se lipeasca de ea insasi. Nu aplicati presiune peste zona pansata. Cand ati acoperit intreaga zona, taiati fasa de restul rolei si apasati incet, pana se lipeste de restul fesei aplicate. Nu necesita fixare suplimentara.

28

Alternativ, Omnifix® Elastic se taie la dimensiunea potrivita, astfel incat sa poata acoperi integral pansamentul HydroTac®. Se indeparteaza folia ingusta cu inscriptie de pe spatele plasturelui si se fixeaza pe piele. Dupa ce ne asiguram ca plasturele este bine lipit, indepartam si folia mai lata si continuam fixarea acestuia peste intregul pansament, astfel incat acesta sa fie integral acoperit de plasturele Omnifix® Elastic. Acesta trebuie sa fie lipit pe aproximativ 2 cm de piele de jur imprejurul pansamentului.

Acest procedeu de pansare trebuie urmat pana la inchiderea completa a ranii.

25
29