Cauta

Rana superficiala cu necroza sau secretii

Pentru pansarea unei escare cu adancime <1cm cu necroza sau depozite galbui, situata intr-o zona a corpului care nu poate veni in contact cu urina si cu fecale, veti avea nevoie de:

10

Pentru pansarea unei escare superficiale cu necroza sau depozite galbui, aflata intr-o zona a corpului care nu poate veni in contact cu urina si cu fecalele, asigurati-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe aleza, astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

Dupa ce ati spalat rana cu ser fiziologic sau solutie Ringer cu compresa sterila Medicomp® Extra, dati pielea din jurul ranii cu crema protectoare MoliCare® Skin. Atentie,crema se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia. Aplicati putina crema si intindeti-o bine, pana cand aceasta intra complet in piele. Nu trebuie sa ramana crema alba pe piele.

02

Schimbati manusile si desfaceti ambalajul pansamentului HydroClean® advance. Cu ajutorul pensei, aplicati pansamentul pe rana cu fata alba in jos si fata cu scris in sus, la vedere. Pansamentul trebuie sa acopere bine rana, nu se taie si se va schimba la 3 zile.

24

Peste HydroClean® advance se aplica 1-2 comprese sterile Medicomp® Extra. Toate pansamentele se vor fixa apoi cu plasturele Omnifix® Elastic.

Omnifix® Elastic se taie la dimensiunea potrivita, astfel incat sa poata acoperi integral pansamentele. Se indeparteaza folia ingusta cu inscriptie de pe spatele plasturelui si se fixeaza pe piele. Dupa ce ne asiguram ca plasturele este bine lipit, indepartam si folia mai lata si continuam fixarea acestuia pe intregul pansament, astfel incat acesta sa fie integral acoperit de plasturele Omnifix® Elastic.

Acesta trebuie sa fie lipit pe aproximativ 2 cm de piele de jur imprejurul pansamentului.

Daca dupa curatarea necrozei, rana are o adancime >1cm, vezi aici cum sa continui pansarea.

Dupa ce depozitele galbui sunt inlaturate si rana se umple cu tesut rosu-curat, vezi aici cum sa continui pansarea.

25
26