Cauta

Rana adanca cu secretii

Pentru pansarea unei escare adanci ce prezinta depozite galbui, aflata intr-o zona a corpului care poate veni in contact cu urina si cu fecale, veti avea nevoie de:

01

Pentru pansarea unei escare adanci ce prezinta depozite galbui, aflata intr-o zona a corpului care poate veni in contact cu urina si fecale, asigurati-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe aleza, astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

Dupa ce rana a fost spalata cu ser fiziologic sau solutie Ringer cu compresa sterila Medicomp® Extra, primul pas este sa ungeti pielea din jurul ranii cu crema protectoare MoliCare® Skin. Atentie,crema se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia. Aplicati crema in cantitati mici si intindeti-o bine, pana cand aceasta intra complet in piele. Nu trebuie sa ramana crema alba pe piele.

02

Schimbati apoi manusile si desfaceti ambalajul pansamentului Sorbalgon®. Cu ajutorul pensei Mediset®, aplicati pansamentul pe rana. Asigurati-va ca intreaga cavitate, inclusiv buzunarele laterale ale ranii sunt umplute cu pansament. Pansamentul poate fi mentinut pe rana o perioada mai lunga, pana la cateva zile. Acesta trebuie schimbat atunci cand s-a transformat complet in gel, putand fi indepartat cu ajutorul pensei sterile. Urmele de pansament ramase in cavitatea ranii se indeparteaza cu usurinta prin spalare cu solutie Ringer.

03

Pansamentul Sorbalgon® se va fixa apoi cu plasturele Hydrofilm®. Pentru a aplica in mod corect plasturele Hydrofilm®, trebuie sa indepartam foliile de protectie numerotate pe rand, in ordinea numerelor. Este important ca pasii de indepartare a foliilor de protectie sa fie intocmai respectati, astfel incat plasturele sa nu se lipeasca de el insusi.

Vom indeparta astfel mai intai partial foliile 1 si 2 in asa fel incat partea centrala a plasturelui sa acopere pansamentul. Indepartam apoi complet folia 1 si apoi si folia 2. Dupa ce ne asiguram ca plasturele este bine lipit, indepartam pe rand de la exterior foliile numerotate cu numerele 3 si 4.

Plasturele Hydrofilm® trebuie sa fie lipit pe aproximativ 2 cm de piele de jur imprejurul pansamentelor. Daca dimensiunea unui singur Hydrofilm® nu acopera bine pansamentul, se pot aplica pe rand 2 plasturi, suprapusi partial in zona centrala.

Dupa tratarea infectiei si aparitia tesutului rosu-curat, vezi aici cum sa continui pansarea.

04
3DD8F21755CF452CA8A0DF668CD0C16D