Cauta

Rana adanca cu secretii

Pentru pansarea unei escare adanci ce prezinta depozite galbui, situata intr-o zona a corpului care nu poate veni in contact cu urina si cu fecale, veti avea nevoie de:

01

Pentru pansarea unei escare adanci ce prezinta depozite galbui, aflata intr-o zona a corpului care nu poate veni in contact cu urina si cu fecalele, asigurati-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe aleza, astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

Dupa ce ati spalat rana cu ser fiziologic sau solutie Ringer cu compresa sterila Medicomp® Extra, dati pielea din jurul ranii cu crema protectoare MoliCare® Skin. Atentie,crema se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia. Aplicati putina crema si intindeti-o bine, pana cand aceasta intra complet in piele. Nu trebuie sa ramana crema alba pe piele.

02

Schimbati manusile si desfaceti ambalajul pansamentului Sorbalgon®. Cu ajutorul pensei, aplicati pansamentul in rana. Asigurati-va ca intreaga cavitate, inclusiv buzunarele laterale ale ranii sunt umplute cu pansament. Pansamentul poate fi mentinut pe rana o perioada mai lunga, pana la cateva zile. Acesta trebuie schimbat atunci cand s-a transformat complet in gel, putand fi indepartat cu ajutorul pensei sterile. Urmele de pansament ramase in cavitatea ranii se indeparteaza cu usurinta prin spalare cu solutie Ringer.

19

Peste Sorbalgon® se aplica 1-2 comprese sterile Medicomp® Extra. Toate pansamentele se vor fixa apoi cu plasturele Omnifix® Elastic.

Omnifix® Elastic se taie la dimensiunea potrivita, astfel incat sa poata acoperi integral pansamentele. Se indeparteaza folia ingusta cu inscriptie de pe spatele plasturelui si se fixeaza pe piele. Dupa ce ne asiguram ca plasturele este bine lipit, indepartam si folia mai lata si continuam fixarea acestuia pe intregul pansament, astfel incat acesta sa fie integral acoperit de plasturele Omnifix® Elastic

Acesta trebuie sa fie lipit pe aproximativ 2 cm de piele de jur imprejurul pansamentului.

Dupa tratarea infectiei si aparitia tesutului rosu-curat, vezi aici cum sa continui pansarea.

20
21