Selectează de mai jos tipul ulcerului arterial cu care te confrunți, pentru a urmări recomandările de pansare

Pasul 1. Selectează aspectul rănii, cu click pe poza corespunzătoare

*ulcer arterial superficial- rană la nivelul pielii (rana nu are adâncime)
*ulcer arterial adânc- rană cu o adâncime mai mare de 1 cm

Citeste mai multe informatii despre ulcerul arterial

Ce este ulcerul arterial?

Ulcerul arterial este o rana cronica aparuta la pacientii cu circulatie arteriala compromisa, ce poate fi foarte dureroasa. Aceasta este cauzata de o irigare cu sange redusa la nivelul membrelor inferioare. Scaderea aportului de oxigen si nutriente, determina moartea tesuturilor si aparitia ranii (ulceratiei) in zona afectata.
Ce este ulcerul arterial
Unde este localizat un ulcer arterial

Unde este localizat un ulcer arterial?

Ulcerul arterial este localizat de obicei deasupra degetelor de la picioare, la nivelul calcaiului si pe proeminentele osoase ale labei piciorului, in punctele de presiune crescuta. Poate fi superficial sau profund si deseori este dureros, mai ales noaptea.

Cum identificăm un ulcer arterial?

Un ulcer arterial are un aspect “strapuns”, cu margini bine delimitate si o baza decolorata, deseori necrozata (coaja neagra, groasa). Pielea din jurul ranii este lucioasa, rece la atingere, fara par, subtire, friabila. Unghiile de la degetele picioarelor sunt groase si opace, si in anumite cazuri, poate aparea si gangrena (necroza) degetelor de la picioare. Inainte de a trata un ulcer arterial cu pansamente, trebuie sa aveti in vedere determinarea gradului de afectare arteriala si posibilitatea revascularizarii.
Cum identificam un ulcer arterial

Selecteaza aspectul ranii pentru a putea urmari recomandarile de pansare