Cum pansam un ulcer varicos/ rana diabetica/ ulcer arterial adanc fara infectie?

 

Pentru pansarea unui ulcer varicos/rana diabetica/ ulcer arterial adanc (cu o adancime mai mare de 1cm), fara infectie, veti avea nevoie de:

37
32

Pasul 5

Schimbați manușile și desfaceți ambalajul pansamentului Sorbalgon®. Cu ajutorul pensei sterile Mediset®, aplicați pansamentul in rana. Asigurați-va ca intreaga cavitate, ale ranii sunt umplute cu pansament. Pansamentul poate fi menținut pe rana o perioada mai lunga, pana la cateva zile. Acesta trebuie schimbat atunci cand s-a transformat complet in gel, putand fi indepartat cu ajutorul pensei sterile Mediset®. Urmele de pansament ramase in cavitatea ranii se indeparteaza cu ușurința prin spalare cu HydroClean® Solution.

38

Pasul 6

Peste Sorbalgon se aplica 1-2 comprese sterile Medicomp® Extra. In situația in care rana are exsudat abundent, peste Sorbalgon®, in loc de Medicomp® Extra se aplica o compresa superabsorbanta, Zetuvit®. Dimensiunea acesteia se va selecta astfel incat sa acopere rana integral. Atentie, compresa Zetuvit® nu se taie și se aplica cu firul albastru țesut la exterior.

41

Pasul 7

Toate pansamentele se vor fixa apoi cu fașa de fixare auto-adeziva Peha-haft®. Pentru a aplica corect fasa de fixare Peha-haft®, se desface capatul rolei și se ruleaza circular de-a lungul piciorului, pana cand ați acoperit intregul pansament. Repetați mișcarea de 2 ori sau de cate ori este necesar, astfel incat fașa sa se lipeasca de ea insași. Nu aplicați presiune peste zona pansata. Cand ați acoperit intreaga zona, taiați fașa de restul rolei și apasați incet, pana se lipește de restul feșei aplicate. Nu necesita fixare suplimentara.

 

Dupa curatarea ranii si aparitia tesutului rosu-curat, vezi AICI cum sa continui pansarea.

28
10

 

Afla de unde poti achizitiona produsele HARTMANN de care ai nevoie

→ Afla mai multe informatii utile

Afla parerea altor pacienti si medici care au utilizat produsele HARTMANN