Cum pansam un ulcer varicos/ rana diabetica/ ulcer arterial superficial, fara infectie?

 

Pentru pansarea unui ulcer varicos/rana diabetica/ ulcer arterial, superficial (cu o adancime mai mica de 1cm) fara infectie, veti avea nevoie de:

31

Pentru pansarea unui ulcer varicos, rana diabetica, ulcer arterial superficial (care are o adancime mai mica de 1cm) fara infecție, asigurați-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe patura absorbanta (aleza), astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

 

Pasul 2

Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile cu dezinfectantul de maini Sterillium® Protect&Care Gel si aplicati manusi de examinare pe ambele maini. Mai multe informatii despre cum ne pregatim corespunzator pentru a pansa rana in conditii sigure, aflati AICI.

 

Pasul 3

Curatati rana cu comprese sterile Medicomp® Extra impreuna cu solutia de curatare HydroClean® Solution.

 

Pasul 4

Dupa ce rana a fost curatata cusolutia de curatare HydroClean® Solution, ungeti pielea din jurul ranii cu ulei pentru ingrijire MoliCare® Skin. Atentie, uleiul se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia. Aplicați puțin ulei și masați zona pana cand uleiul se absoarbe in piele.

32

Pasul 5

Schimbați manușile și desfaceți ambalajul pansamentului HydroClean® advance. Cu ajutorul pensei sterile Mediset®, aplicați pansamentul pe rana cu fața alba in jos și fața cu scris in sus, la vedere. Pansamentul trebuie sa acopere bine rana, nu se taie și se va schimba la 3 zile.

24

Pasul 6

Peste HydroClean® advance se aplica 1-2 comprese sterile Medicomp® Extra.

 

Pasul 7

Toate pansamentele se vor fixa apoi cu fașa de fixare auto-adeziva Peha-haft®. Pentru a aplica corect fasa de fixare Peha-haft® se desface capatul rolei și se ruleaza circular de-a lungul piciorului, pana cand ați acoperit intregul pansament. Repetați mișcarea de 2 ori sau de cate ori este necesar, astfel incat fașa sa se lipeasca de ea insași. Nu aplicați presiune peste zona pansata. Cand ați acoperit intreaga zona, taiați fașa de restul rolei și apasați incet, pana se lipește de restul feșei aplicate. Nu necesita fixare suplimentara.

 

Dupa curatarea ranii si aparitia tesutului rosu-curat, vezi AICI cum sa continui pansarea.

33

08

 

Afla de unde poti achizitiona produsele HARTMANN de care ai nevoie

→ Afla mai multe informatii utile

Afla parerea altor pacienti si medici care au utilizat produsele HARTMANN