Pentru consiliere răni
apelează GRATUIT TELVERDE

Cum pansam un ulcer varicos/ rana diabetica/ ulcer arterial superficial cu infectie?

 

 

O rana cu semne de infectie prezinta urmatoarele semne specifice: inrosirea pielii din jurul ranii, marginile ranii umflate si dureroase, temperatura locala crescuta, durere intensa, cresterea cantitatii de secretii si o posibila modificare a acestora catre un aspect purulent, deseori cu miros neplacut.

 

Pentru pansarea unui ulcer varicos/rana diabetica/ ulcer arterial, superficial (cu o adancime mai mica de 1cm) cu infectie, veti avea nevoie de:

35

* Produsele folosite in cadrul acestui video sunt cu titlu de prezentare. Dimensiunile produselor folosite in procesul de pansare vor fi adaptate in funcție de dimensiunea fiecarei rani

 

Pasul 1

Pentru pansarea unui ulcer varicos, rana diabetica, ulcer arterial superficial (care are o adancime mai mica de 1 cm) cu infecție, asigurați-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe patura absorbanta (aleza), astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

 

Pasul 2

Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile cu dezinfectantul de maini Sterillium® Protect&Care Gel si aplicati manusi de examinare pe ambele maini. Mai multe informatii despre cum ne pregatim corespunzator pentru a pansa rana in conditii sigure, aflati AICI.

 

Pasul 3

Curatati rana cu comprese sterile Medicomp® Extra impreuna cu solutia de curatare HydroClean® Solution.

 

Pasul 4

Dupa ce rana a fost curatata cu solutia de curatare HydroClean® Solution, ungeti pielea din jurul ranii cu ulei pentru ingrijire MoliCare® Skin. Atentie, uleiul se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia. Aplicați puțin ulei și masați zona pana cand uleiul se absoarbe in piele.

32

Pasul 5

Schimbați manușile și desfaceți ambalajul pansamentului Atrauman® Ag. Scoateți pansamentul din ambalajul steril cu ajutorul pensei sterile Mediset® pastrand ambele folii protectoare aplicate.Taiati-l la dimensiunea ranii daca este necesar, cu ajutorul unei foarfece sterile Dupa indepartarea uneia dintre foliile protectoare, aplicați pansamentul pe rana cu ajutorul pensei sterile Mediset®, apoi indepartați folia protectoare de la exterior. Acesta se va schimba la fiecare pansare, impreuna cu pansamentul HydroClean® advance.

08

Pasul 6

Peste Atrauman® Ag, aplicați pansamentul HydroClean® advance. Cu ajutorul pensei sterile Mediset®, aplicați pansamentul pe rana, cu fața alba in jos și fața cu scris in sus, la vedere. Pansamentul trebuie sa acopere bine rana, nu se taie și se va schimba la 3 zile.

 

24

 

 

 

 

 

Dupa curatarea ranii si aparitia tesutului rosu-curat, vezi AICI cum sa continui pansarea.

 

33

09

 

 

Afla de unde poti achizitiona produsele HARTMANN de care ai nevoie

→ Afla mai multe informatii utile

Afla parerea altor pacienti si medici care au utilizat produsele HARTMANN