Cum pansam un ulcer varicos/ rana diabetica/ ulcer arterial superficial curat (fara infectie,necroza, secretii) de culoare rosie?

 

Pentru pansarea unui ulcer varicos/rana diabetica/ ulcer arterial curat (fara infectie, necroza, secretii) de culoare rosie, veti avea nevoie de:

43

* Produsele folosite in cadrul acestui video sunt cu titlu de prezentare. Dimensiunile produselor folosite in procesul de pansare vor fi adaptate in funcție de dimensiunea fiecarei rani

Pasul 1

Pentru pansarea unui ulcer varicos, rana diabetica, ulcer arterial curat (fara infectie, necroza, secretii) de culoare rosie, asigurați-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe patura absorbanta (aleza), astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

 

Pasul 2

Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile cu dezinfectantul de maini Sterillium® Protect&Care Gel si aplicati manusi de examinare pe ambele maini. Mai multe informatii despre cum ne pregatim corespunzator pentru a pansa rana in conditii sigure, aflati AICI.

 

Pasul 3

Curatati rana cu comprese sterile Medicomp® Extra impreuna cu solutia de curatare HydroClean® Solution.

 

Pasul 4

Dupa ce rana a fost curatata cu ser fiziologic sau soluție Ringer, ungeti pielea din jurul ranii cu ulei pentru ingrijire MoliCare® Skin. Atentie, uleiul se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia. Aplicați puțin ulei  și masați zona pana cand uleiul se absoarbe in piele.

32

Pasul 5

Schimbați manușile și desfaceți ambalajul pansamentului HydroTac®. Selectați marimea pansamentului HydroTac astfel incat pansamentul sa acopere intrega suprafata a ranii. Se indeparteaza foliile protectoare de culoare alba, marcate cu numerele 1 si 2 și se aplica pansamentul cu ajutorul pensei sterile Mediset® cu stratul impregnat cu gel pe rana. Asigurați-va ca intreaga rana expusa este acoperita de pansament. Schimbul pansamentului se realizeaza atunci cand secrețiile devin vizibile la marginile pansamentului, patand compresa de deasupra.

44

 

 

Acest procedeu de pansare trebuie urmat pana la inchiderea completa a ranii.

45
12

 

 

Afla de unde poti achizitiona produsele HARTMANN de care ai nevoie

→ Afla mai multe informatii utile

Afla parerea altor pacienti si medici care au utilizat produsele HARTMANN