Pentru consiliere răni
apelează GRATUIT TELVERDE

Cum pansam un ulcer varicos/ rana diabetica/ ulcer arterial adanc cu infectie?

 

O rana cu semne de infectie prezinta urmatoarele semne specifice: inrosirea pielii din jurul ranii, marginile ranii umflate si dureroase, temperatura locala crescuta, durere intensa, cresterea cantitatii de secretii si o posibila modificare a acestora catre un aspect purulent, deseori cu miros neplacut.

 

Pentru pansarea unui ulcer varicos/rana diabetica/ ulcer arterial adanc (cu o adancime mai mare de 1 cm), care prezinta semne de infectie, veti avea nevoie de:

40
32

Pasul 5

Schimbați manușile și desfaceți ambalajul pansamentului Atrauman® Ag. Scoateți pansamentul din ambalajul steril cu ajutorul pensei sterile Mediset® pastrand ambele folii protectoare aplicate. Taiati-l la dimensiunea ranii daca este necesar, cu ajutorul unei foarfece sterile. Dupa indepartarea uneia dintre foliile protectoare, aplicați pansamentul pe rana cu ajutorul pensei sterile Mediset®, apoi indepartați folia protectoare de la exterior. Acesta se va schimba la fiecare pansare, impreuna cu pansamentul Sorbalgon®.

08

Pasul 6

Peste Atrauman® Ag, aplicați pansamentul Sorbalgon®. Cu ajutorul pensei sterile Mediset®, aplicați pansamentul in rana. Asigurați-va ca intreaga cavitate, sunt umplute cu pansament. Pansamentul poate fi menținut pe rana o perioada mai lunga, pana la cateva zile. Acesta trebuie schimbat atunci cand s-a transformat complet in gel, putand fi indepartat cu ajutorul pensei sterile. Urmele de pansament ramase in cavitatea ranii se indeparteaza cu ușurința prin spalare cu HydroClean® Solution.

38

Pasul 7

Peste Sorbalgon se aplica 1-2 comprese sterile Medicomp® Extra. In situația in care rana are exsudat abundent, peste Sorbalgon, în loc de Medicomp® Extra se aplica o compresa superabsorbanta Zetuvit®. Dimensiunea acesteia se va selecta astfel incat sa acopere rana integral. Atentie, compresa Zetuvit® nu se taie și se aplica cu firul albastru tesut la exterior

41 Pasul 8

Toate pansamentele se vor fixa apoi cu fașa de fixare auto-adeziva Peha-haft. Pentru a aplica corect fasa de fixare Peha-haft®, se desface capatul rolei și se ruleaza circular de-a lungul piciorului, pana cand ați acoperit intregul pansament. Repetați mișcarea de 2 ori sau de cate ori este necesar, astfel incat fașa sa se lipeasca de ea insași. Nu aplicați presiune peste zona pansata. Cand ați acoperit intreaga zona, taiați fașa de restul rolei și apasați incet, pana se lipește de restul feșei aplicate. Nu necesita fixare suplimentara.

Dupa curatarea ranii si aparitia tesutului rosu – curat, vezi AICI cum sa continui pansarea.

28
11

 

Afla de unde poti achizitiona produsele HARTMANN de care ai nevoie

→ Afla mai multe informatii utile

Afla parerea altor pacienti si medici care au utilizat produsele HARTMANN