Cum pansam o rana post-operatorie minoră?

Pentru pansarea unei rani post-operatorii minore, veti avea nevoie de:

52

 

* Produsele folosite in cadrul acestui video sunt cu titlu de prezentare. Dimensiunile produselor folosite in procesul de pansare vor fi adaptate in funcție de dimensiunea fiecarei rani

Pasul 1

Pentru pansarea unei rani post-operatorii minore, asigurați-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe patura absorbanta (aleza), astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

 

Pasul 2

Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile cu dezinfectantul de maini Sterillium® Protect&Care Gel si aplicati manusi de examinare pe ambele maini. Mai multe informatii despre cum ne pregatim corespunzator pentru a pansa rana in conditii sigure, aflati AICI.

 

Pasul 3

Dezinfectati rana cu solutia antiseptica Cosmos Wound Spray (50 ml)  / HydroClean® Solution(350 ml) utilizand comprese sterile Medicomp® Extra

 

Pasul 4

Dupa ce ați rana a fost dezinfectata cu antiseptic, schimbați manușile și desfaceți plasturele Cosmopor® Advance. Se alege o dimensiune a plasturelui astfel incat corpul absorbant al acestuia sa depașeasca rana post-operatorie.

 

53

Pasul 5

Se indeparteaza cu grija prima folie adeziva de pe spatele plasturelui și se lipește pe piele. Dupa ce acesta este parțial fixat, se indeparteaza și cea de-a doua folie adeziva și se continua fixarea acestuia pana cand toate lateralele adezive ale plasturelui sunt lipite pe piele.

 

54

 

 

Afla de unde poti achizitiona produsele HARTMANN de care ai nevoie

→ Afla mai multe informatii utile

Afla parerea altor pacienti si medici care au utilizat produsele HARTMANN