Cauta

Cum pansam o rana post-operatorie minoră?

Pentru pansarea unei rani post-operatorii minore, veti avea nevoie de:

52

 

* Produsele folosite in cadrul acestui video sunt cu titlu de prezentare. Dimensiunile produselor folosite in procesul de pansare vor fi adaptate in funcție de dimensiunea fiecarei rani

Pasul 1

Pentru pansarea unei rani post-operatorii minore, asigurați-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe patura absorbanta (aleza), astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

 

Pasul 2

Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile si aplicati manusi de examinare pe ambele maini. Mai multe informatii despre cum ne pregatim corespunzator pentru a pansa rana in conditii sigure, aflati AICI.

 

Pasul 3

Dezinfectati rana cu antiseptic utilizand comprese sterile Medicomp® Extra

 

Pasul 4

Dupa ce ați rana a fost dezinfectata cu antiseptic, schimbați manușile și desfaceți plasturele Cosmopor® Advance. Se alege o dimensiune a plasturelui astfel incat corpul absorbant al acestuia sa depașeasca rana post-operatorie.

 

53

Pasul 5

Se indeparteaza cu grija prima folie adeziva de pe spatele plasturelui și se lipește pe piele. Dupa ce acesta este parțial fixat, se indeparteaza și cea de-a doua folie adeziva și se continua fixarea acestuia pana cand toate lateralele adezive ale plasturelui sunt lipite pe piele.

 

54