Cum pansam o julitura sau o taietura?

Pentru pansarea unei julituri/ taieturi, veti avea nevoie de:

 

50

 

* Produsele folosite in cadrul acestui video sunt cu titlu de prezentare. Dimensiunile produselor folosite in procesul de pansare vor fi adaptate in funcție de dimensiunea fiecarei rani

 

Pasul 1

Pentru pansarea unei julituri sau taieturi, asigurați-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe patura absorbanta (aleza), astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

 

Pasul 2

Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile si aplicati manusi de examinare pe ambele maini. Mai multe informatii despre cum ne pregatim corespunzator pentru a pansa rana in conditii sigure, aflati AICI.

Pasul 3

Curatati rana cu comprese sterile Medicomp® Extra si ser fiziologic sau solutie Ringer.

 

Pasul 4

Dupa ce rana a fost curatata cu ser fiziologic, schimbați manușile și desfaceți ambalajul pansamentului Atrauman® Ag. Scoateți pansamentul din ambalajul steril cu ajutorul pensei sterile Mediset® pastrand ambele folii protectoare aplicate. Taiati-l la dimensiunea ranii daca este necesar cu ajutorul unei foarfece sterile. Dupa indepartarea uneia dintre foliile de protecție, aplicați pansamentul pe rana cu ajutorul pensei sterile Mediset®, apoi indepartați folia protectoare de la exterior. Acesta se va schimba la fiecare pansare.

 

 

08

 

Pasul 5

Peste Atrauman® Ag se aplica 1-2 comprese sterile Medicomp® Extra.

 

Pasul 6

Ambele pansamente se vor acoperi cu fașa de fixare auto-adeziva Peha-haft®. Pentru a aplica corect fasa de fixare Peha-haft®, se desface capatul rolei  și se ruleaza circular de-a lungul zonei pansate, pana cand ați acoperit intregul pansament. Repetați mișcarea de 2 ori sau de cate ori este necesar, astfel incat fașa sa se lipeasca de ea insași.Nu aplicați presiune peste zona pansata. Cand ați acoperit intreaga zona, taiați fașa de restul rolei și apasați incet, pana se lipește de restul feșei aplicate. Nu necesita fixare suplimentara.

 

 

 

 

28

 

14

 

 

Afla de unde poti achizitiona produsele HARTMANN de care ai nevoie

→ Afla mai multe informatii utile

Afla parerea altor pacienti si medici care au utilizat produsele HARTMANN