Pentru consiliere răni
apelează GRATUIT TELVERDE

Cum pansam o escara superficiala cu necroza sau depozite de culoare galbena?

Pentru pansarea unei escare superficiale, cu o adancime mai mica de 1 cm, care prezinta necroza (coaja tare, inchisa la culoare) sau depozite de culoare galbena, care se afla intr-o zona a corpului care nu poate veni in contact cu urina și cu fecalele, cum ar fi spatele sau calcaiul, veti avea nevoie de:

10

* Produsele folosite in cadrul acestui video sunt cu titlu de prezentare. Dimensiunile produselor folosite in procesul de pansare vor fi adaptate in funcție de dimensiunea fiecarei rani.

Pasul 1

Pentru pansarea unei escare superficiale, cu o adancime mai mica de 1 cm, care prezinta necroza (coaja tare, inchisa la culoare) sau depozite de culoare galbena, care se afla intr-o zona a corpului care nu poate veni in contact cu urina și cu fecalele, cum ar fi spatele sau calcaiul, asigurați-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe aleza astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

 

Pasul 2

Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile cu dezinfectantul de maini Sterillium® Protect&Care Gel si aplicati manusi de examinare pe ambele maini. Mai multe informatii despre cum ne pregatim corespunzator pentru a pansa rana in conditii sigure, aflati AICI

 

Pasul 3

Curatati rana cu comprese sterile Medicomp® Extra impreuna cu solutia de curatare HydroClean® Solution.

 

02

Pasul 5

Schimbați manușile și desfaceți ambalajul pansamentului HydroClean® advance. Cu ajutorul pensei sterile Mediset®, aplicați pansamentul pe rana, cu fața alba in jos și fața cu scris in sus, la vedere. Pansamentul trebuie sa acopere bine rana, nu se taie și se va schimba la 3 zile.

24

25

06

 

Afla de unde poti achizitiona produsele HARTMANN de care ai nevoie

→ Afla mai multe informatii utile

Afla parerea altor pacienti si medici care au utilizat produsele HARTMANN