Cum pansam o escara curata (fara infectie, necroza, secretii) de culoare rosie?

Pentru pansarea unei escare curate (fara infectie, necroza, secretii), de culoare rosie, care se afla intr-o zona a corpului care poate veni in contact cu urina si cu fecale, spre exemplu sacral, fese sau sold, veti avea nevoie de:

14

Pasul 1

Pentru pansarea unei escare curate (fara infectie, necroza, secretii), de culoare rosie, situata intr-o zona a corpului care poate veni in contact cu urina și cu fecalele, spre exemplu fese sau sold, asigurați-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe patura absorbanta (aleza), astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

 

Pasul 2.

Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile cu dezinfectantul de maini Sterillium® Protect&Care Gel  si aplicati manusi de examinare pe ambele maini. Mai multe informatii despre cum ne pregatim corespunzator pentru a pansa rana in conditii sigure, aflati AICI.

 

Pasul 3

Curatati rana cu comprese sterile Medicomp® Extra impreuna cu solutia de curatare HydroClean® Solution.

 

Pasul 4.

Dupa ce rana a fost curatata cu solutia de curatare HydroClean® Solution, ungeți pielea din jurul ranii cu crema protectoare Molicare® SkinAtentie, crema se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia. Aplicați puțina crema (din loc in loc “cat o boaba de mazare”) și intindeți-o bine. Masați pana intra complet in piele. Nu trebuie sa ramana crema alba pe piele.

02

Pasul 5.

Schimbați manușile și desfaceți ambalajul pansamentului HydroTac®. Selectați marimea pansamentului HydroTac® astfel incat pansamentul sa depașeasca marginile ranii cu cca. 1-2cm, de jur împrejur. Se indeparteaza foliile protectoare de culoare alba, marcate cu numerele 1 si 2 și se aplica pansamentul cu ajutorul pensei sterile Mediset® cu stratul impregnat cu gel pe rana. Asigurați-va ca intreaga rana expusa este acoperita de pansament. Schimbul pansamentului se realizeaza atunci cand secrețiile devin vizibile la marginile pansamentului, patand compresa de deasupra.

 

15
16

 

17

 

 

 

 

 

04

 

Afla de unde poti achizitiona produsele HARTMANN de care ai nevoie

→ Afla mai multe informatii utile

Afla parerea altor pacienti si medici care au utilizat produsele HARTMANN