Cauta

Cum pansam o escara curata (fara infectie, necroza, secretii) de culoare rosie?

Pentru pansarea unei escare curate (fara infectie, necroza, secretii), de culoare rosie, care se afla intr-o zona a corpului care poate veni in contact cu urina si cu fecale, spre exemplu sacral, fese sau sold, veti avea nevoie de:

14

Pasul 1

Pentru pansarea unei escare curate (fara infectie, necroza, secretii), de culoare rosie, situata intr-o zona a corpului care poate veni in contact cu urina și cu fecalele, spre exemplu fese sau sold, asigurați-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe patura absorbanta (aleza), astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

 

Pasul 2.

Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile si aplicati manusi de examinare pe ambele maini. Mai multe informatii despre cum ne pregatim corespunzator pentru a pansa rana in conditii sigure, aflati AICI.

 

Pasul 3

Curatati rana cu comprese sterile Medicomp® Extra si ser fiziologic sau solutie Ringer.

 

Pasul 4.

Dupa ce rana a fost curatata cu ser fiziologic sau soluție Ringer, ungeți pielea din jurul ranii cu crema protectoare Molicare® Skin. strong> Atentie, crema se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia. Aplicați puțina crema (din loc in loc “cat o boaba de mazare”) și intindeți-o bine. Masați pana intra complet in piele. Nu trebuie sa ramana crema alba pe piele.

02

Pasul 5.

Schimbați manușile și desfaceți ambalajul pansamentului HydroTac®. Selectați marimea pansamentului HydroTac® astfel incat pansamentul sa depașeasca marginile ranii cu cca. 1-2cm, de jur împrejur. Se indeparteaza foliile protectoare de culoare alba, marcate cu numerele 1 si 2 și se aplica pansamentul cu ajutorul pensei sterile Mediset® cu stratul impregnat cu gel pe rana. Asigurați-va ca intreaga rana expusa este acoperita de pansament. Schimbul pansamentului se realizeaza atunci cand secrețiile devin vizibile la marginile pansamentului, patand compresa de deasupra.

 

15
16

 

17

 

 

 

 

 

90F5FE5CBD704088998FC2017F3CF22C