Cum pansam o escara curata (fara infectie, necroza, secretii) de culoare rosie?

Pentru pansarea unei escare curate (fara infectie, necroza, secretii), de culoare rosie, situata intr-o zona a corpului care nu poate intra in contact cu urina si cu fecale, cum ar fi spatele sau calcaiul, veti avea nevoie de:

14

* Produsele folosite in cadrul acestui video sunt cu titlu de prezentare. Dimensiunile produselor folosite in procesul de pansare vor fi adaptate in funcție de dimensiunea fiecarei rani

Pasul 1

Pentru pansarea unei escare curate (fara infectie, necroza, secretii), de culoare rosie, care se afla intr-o zona a corpului care nu poate veni in contact cu urina și cu fecalele, cum ar fi spatele sau calcaiul, asigurați-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe aleza, astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

 

Pasul 2

Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile cu dezinfectantul de maini Sterillium® Protect&Care Gel si aplicati manusi de examinare pe ambele maini. Mai multe informatii despre cum ne pregatim corespunzator pentru a pansa rana in conditii sigure, aflati AICI.

 

Pasul 3

Curatati rana cu comprese sterile Medicomp® Extra impreuna cu solutia de curatare HydroClean® Solution.

 

Pasul 4

Dupa ce rana a fost curatata cu solutia de curatare HydroClean® Solution, ungeti pielea din jurul ranii cu crema protectoare MoliCare® SkinAtentie, crema se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia. Aplicați puțina crema (din loc in loc “cat o boaba de mazare”) și intindeți-o bine. Masați pana cand aceasta intra complet in piele. Nu trebuie sa ramana crema alba pe piele.

 

02

Pasul 5

Schimbați manușile și desfaceți ambalajul pansamentului HydroTac®. Selectați marimea pansamentului HydroTac® astfel incat  pansamentul sa acopere intreaga suprafata a ranii. Se indeparteaza foliile protectoare de culoare alba, marcate cu numerele 1 si 2 și se aplica pansamentul cu ajutorul pensei sterile Mediset®, cu stratul impregnat cu gel pe rana. Asigurați-va ca intreaga rana expusa este acoperita de pansament. Schimbul pansamentului se realizeaza atunci cand secrețiile devin vizibile la marginile pansamentului, patand compresa de deasupra.

27

Pasul 6

Peste HydroTac se aplica 1-2 comprese sterile Medicomp® Extra.

 

Pasul 7

Toate pansamentele se vor fixa apoi cu plasturele Omnifix® Elastic sau Peha-haft®.

 

In cazul in care zona pansata este o zona de flexie cum ar fi umarul, calcaiul sau o zona plata, cum ar fi omoplații sau coloana, vom alege plasturele de fixare Omnifix® Elastic.

 

Omnifix® Elastic se taie la dimensiunea potrivita, astfel incat sa poata acoperi integral pansamentul HydroTac® si sa se lipeasca pe cel putin 2-3 cm de piele sanatoasa de jur imprejurul compresei sterile Medicomp® Extra. Se indeparteaza folia ingusta cu inscriptie de pe spatele plasturelui si se fixeaza pe piele. Dupa ce ne asiguram ca plasturele este bine lipit, indepartam si folia mai lata si continuam fixarea acestuia peste intregul pansament, astfel incat acesta sa fie integral acoperit de plasturele Omnifix® Elastic

20

In cazul in care zona pansata este la nivelul membrelor vom alege fixarea pansamentelor cu fașa de fixare auto-adeziva Peha-haft®.

 

Pentru o aplicare corecta a fesei de fixare Peha-haft®, se desface capatul rolei și se ruleaza circular de-a lungul brațului/piciorului, pana cand ați acoperit intregul pansament. Repetați mișcarea de 2 ori sau de cate ori este necesar, astfel incat fașa sa se lipeasca de ea insași. Nu aplicați presiune peste zona pansata. Cand ați acoperit intreaga zona, taiați fașa de restul rolei și apasați incet, pana se lipește de restul feșei aplicate. Nu necesita fixare suplimentara.

 

Acest procedeu de pansare trebuie urmat pana la inchiderea completa ranii.

 

28
07

 

Afla de unde poti achizitiona produsele HARTMANN de care ai nevoie

→ Afla mai multe informatii utile

Afla parerea altor pacienti si medici care au utilizat produsele HARTMANN