Cum pansam o escara adanca cu secretii?

 

Pentru pansarea unei escare adanci cu secretii sau depozite de culoare galbena, care se afla intr-o zona a corpului care poate veni in contact cu urina si cu fecale, spre exemplu sacral, fese sau sold, veti avea nevoie de urmatoarele produse:

01

 

Pasul 1. Pentru pansarea unei escare adanci cu secretii sau depozite de culoare galbena, care se afla intr-o zona a corpului care poate veni in contact cu urina și fecale, spre exemplu sacral, fese sau sold, asigurați-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe patura absorbanta (aleza), astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

 

Pasul 2.

Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile cu dezinfectantul de maini Sterillium® Protect&Care Gel si aplicati manusi de examinare pe ambele maini. Mai multe informatii despre cum ne pregatim corespunzator pentru a pansa rana in conditii sigure, aflati AICI

 

Pasul 3.

Curatati rana cu comprese sterile Medicomp® Extra impreuna cu solutia de curatare HydroClean® Solution.

 

Pasul 4.

Dupa ce rana a fost curatata cu solutia de curatare HydroClean® Solution, ungeti pielea din jurul ranii cu crema protectoare MoliCare® Skin. Atentie, crema se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia.

Aplicați putina crema (din loc in loc, “cat o boaba de mazare”) si intindeți-o bine. Masați pana cand aceasta intra complet in piele. Nu trebuie sa ramana crema alba pe piele.

02

Pasul 5.

Schimbați manusile si desfaceți ambalajul pansamentului Sorbalgon®. Cu ajutorul pensei sterile Mediset®, aplicați pansamentul pe rana. Asigurați-va ca intreaga cavitate a ranii, inclusiv buzunarele laterale ale acesteia sunt umplute cu pansament. Pansamentul poate fi menținut pe rana o perioada mai lunga, pana la cateva zile. Acesta trebuie schimbat atunci cand s-a transformat complet in gel, putand fi indepartat cu ajutorul pensei sterile. Urmele de pansament ramase in cavitatea ranii se indeparteaza cu usurinta prin spalare cu solutie Ringer.

 

03

Pasul 6.

Pansamentul Sorbalgon® se va fixa apoi cu plasturele Hydrofilm®. Pentru a aplica in mod corect plasturele Hydrofilm®, trebuie sa indepartam foliile de protectie numerotate pe rand, in ordinea numerelor inscriptionate pe foliile de protectie. Este important ca pasii de indepartare a foliilor de protectie sa fie intocmai respectati, astfel incat plasturele sa nu se lipeasca de el insusi. In acest caz, el nu mai poate fi folosit.

04

Vom indeparta astfel mai intai partial foliile 1 si 2 in asa fel incat partea centrala a plasturelui sa acopere pansamentul. Indepartam apoi complet folia 1 si apoi si folia 2. Dupa ce ne asiguram ca plasturele este bine lipit, indepartam pe rand de la exterior foliile numerotate cu numerele 3 si 4.

Plasturele Hydrofilm® trebuie sa depaseasca cu 2 cm, de jur imprejur dimensiunea ranii pansate. Asigurati-va ca nu a format cute, deoarece rana se poate contamina. Daca dimensiunea unui singur Hydrofilm® nu acopera bine pansamentul, se pot aplica pe rand 2 plasturi, suprapusi partial in zona centrala.

Dupa indepartarea secretiei (si a depozitelor de culoare galbena) si aparitia tesutului rosu-curat, vezi AICI cum sa continui pansarea.

02 modfi 1

 

Afla de unde poti achizitiona produsele HARTMANN de care ai nevoie

→ Afla mai multe informatii utile

Afla parerea altor pacienti si medici care au utilizat produsele HARTMANN