Pentru consiliere răni
apelează GRATUIT TELVERDE

Cum pansam o escara adanca cu secretii?

Pentru pansarea unei escare adanci cu secretii sau depozite de culoare galbena, care se afla intr-o zona a corpului care nu poate veni in contact cu urina si cu fecale, cum ar fi spatele sau calcaiul, veti avea nevoie de:

01

* Produsele folosite in cadrul acestui video sunt cu titlu de prezentare. Dimensiunile produselor folosite in procesul de pansare vor fi adaptate in funcție de dimensiunea fiecarei rani

Pasul 1.

Pentru pansarea unei escare adanci cu secretii aflata intr-o zona a corpului care nu poate veni in contact cu urina și cu fecalele, cum ar fi spatele sau calcaiul, asigurati-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe patura absorbanta (aleza), astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

 

Pasul 2.

Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile cu dezinfectantul de maini Sterillium® Protect&Care Gel si aplicati manusi de examinare pe ambele maini. Mai multe informatii despre cum ne pregatim corespunzator pentru a pansa rana in conditii sigure, aflati AICI

 

Pasul 3.

Curatati rana cu comprese sterile Medicomp® Extra impreuna cu solutia de curatare HydroClean® Solution.

 

Pasul 4.

Dupa ce rana a fost curatata cu solutia de curatare HydroClean® Solution, ungeti pielea din jurul ranii cu crema protectoare MoliCare® Skin. Atentie, crema se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia. Aplicați putina crema (din loc in loc, “cat o boaba de mazare”) si intindeți-o bine. Masați pana cand aceasta intra complet in piele. Nu trebuie sa ramana crema alba pe piele.

02

Pasul 5

Schimbați manușile și desfaceți ambalajul pansamentului Sorbalgon®. Cu ajutorul pensei sterile Mediset®, aplicați pansamentul in rana. Asigurați-va ca intreaga cavitate, inclusiv buzunarele laterale ale ranii sunt umplute cu pansament. Pansamentul poate fi menținut pe rana o perioada mai lunga, pana la cateva zile. Acesta trebuie schimbat atunci cand s-a transformat complet in gel, putand fi indepartat cu ajutorul pensei sterile Mediset®. Urmele de pansament ramase in cavitatea ranii se indeparteaza cu ușurința prin spalare cu HydroClean® Solution.

19

Pasul 6

Peste Sorbalgon® se aplica 1-2 comprese sterile Medicomp® Extra.

 

Pasul 7

Toate pansamentele se vor fixa apoi cu plasturele de fixare Omnifix® Elastic. Plasturele Omnifix Elastic se taie la dimensiunea potrivita, astfel incat sa poata acoperi integral pansamentele si sa se lipeasca pe cel putin 2-3 cm de piele sanatoasa de jur imprejurul compresei sterile Medicomp® Extra Se indeparteaza folia ingusta cu inscripție de pe spatele plasturelui și se fixeaza pe piele. Dupa ce ne asiguram ca plasturele este bine lipit, indepartam si folia mai lata si continuam fixarea acestuia pe intregul pansament, astfel incat acesta sa fie integral acoperit de plasturele Omnifix® Elastic.

 

Dupa curatarea ranii si aparitia tesutului rosu – curat, vezi AICI cum sa continui pansarea.

20

05

 

 

Afla de unde poti achizitiona produsele HARTMANN de care ai nevoie

→ Afla mai multe informatii utile

Afla parerea altor pacienti si medici care au utilizat produsele HARTMANN