Pentru consiliere răni
apelează GRATUIT TELVERDE

Cum pansam o escara adanca cu semne de infectie?

 

 

O rana cu semne de infectie prezinta urmatoarele semne specifice: inrosirea pielii din jurul ranii, marginile ranii umflate si dureroase, temperatura locala crescuta, durere intensa, cresterea cantitatii de secretii si o posibila modificare a acestora catre un aspect purulent, deseori cu miros neplacut.

Pentru pansarea unei escare adanci, care prezinta semne de infectie și care se afla intr-o zona a corpului care poate veni in contact cu urina si cu fecale, spre exemplu sacral, fese sau sold, veti avea nevoie de urmatoarele produse:

06

* Produsele folosite in cadrul acestui video sunt cu titlu de prezentare. Dimensiunile produselor folosite in procesul de pansare vor fi adaptate in functie de dimensiunea fiecarei rani

Pasul 1.

Pentru pansarea unei escare adanci ce prezinta semne de infecție, situata intr-o zona a corpului care poate veni in contact cu urina și fecalele, spre exemplu sacral, fese sau sold, asigurați-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe patura absorbanta (aleza), astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

 

Pasul 2.

Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile cu dezinfectantul de maini Sterillium® Protect&Care Gel si aplicati manusi de examinare pe ambele maini. Mai multe informatii despre cum ne pregatim corespunzator pentru a pansa rana in conditii sigure, aflati AICI.

 

Pasul 3.

Curatati rana cu comprese sterile Medicomp® Extra impreuna cu solutia de curatare HydroClean® Solution.

 

Pasul 4.

Dupa ce rana a fost curatata cu solutia de curatare HydroClean® Solution, ungeti pielea din jurul ranii cu crema protectoare MoliCare® SkinAtentie, crema se aplica doar in jurul ranii, nu si in interiorul acesteia. Aplicați puțina crema (din loc in loc “cat o boaba de mazare”) și intindeți-o bine. Masați pana cand aceasta intra complet in piele. Nu trebuie sa ramana crema alba pe piele.

 

02

Pasul 5.

Schimbati manusile si desfaceti ambalajul pansamentului Atrauman® Ag. Scoateți pansamentul din ambalajul steril cu ajutorul pensei sterile Mediset® pastrand ambele folii protectoare aplicate. Taiati-l la dimensiunea ranii daca este necesar, cu ajutorul unei foarfece sterile . Dupa indepartarea uneia dintre foliile protectoare, cu ajutorul pensei sterile Mediset® aplicati pansamentul pe rana, apoi indepartati folia protectoare de la exterior. Acesta se va schimba la fiecare pansare, impreuna cu pansamentul Sorbalgon®.

08

Pasul 6.

Peste Atrauman® Ag, aplicati pansamentul Sorbalgon® cu ajutorul pensei sterile Mediset®. Asigurati-va ca intreaga cavitate, inclusiv buzunarele interioare ale ranii sunt umplute cu pansament. Pansamentul poate fi menținut pe rana o perioada mai lunga, pana la cateva zile. Acesta trebuie schimbat odata ce s-a transformat complet in gel, putand fi indepartat cu ajutorul pensei sterile Mediset®. Urmele de pansament ramase in cavitatea ranii se indeparteaza cu ușurința prin spalare cu HydroClean® Solution.

03

 

 

04

 

 

 

Dupa curatarea ranii si aparitia tesutului rosu – curat, vezi AICI cum sa continui pansarea.

 

02

 

Afla de unde poti achizitiona produsele HARTMANN de care ai nevoie

→ Afla mai multe informatii utile

Afla parerea altor pacienti si medici care au utilizat produsele HARTMANN