Pentru consiliere răni
apelează GRATUIT TELVERDE

Cum pansam un ulcer varicos cu secretie moderata-intensa, fara infectie?

 

Pentru pansarea unui ulcer varicos cu secretie moderata-intensa, fara infectie, veti avea nevoie de:

Imagine ulcer posterflyer 1

* Produsele folosite in cadrul acestui video sunt cu titlu de prezentare. Dimensiunile produselor folosite in procesul de pansare vor fi adaptate in funcție de dimensiunea fiecarei rani

Pasul 1

Pentru pansarea unui ulcer varicos cu secretie moderata-intensa, fara infectie, asigurați-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe patura absorbanta (aleza), astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

 

Pasul 2

Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile cu dezinfectantul de maini Sterillium® Protect&Care Gel si aplicati manusi de examinare pe ambele maini. Mai multe informatii despre cum ne pregatim corespunzator pentru a pansa rana in conditii sigure, aflati AICI.

 

Pasul 3

Curatati rana cu comprese sterile Medicomp® Extra impreuna cu solutia de curatare HydroClean® Solution.

 

Pasul 4

Dupa ce rana a fost curatata cu solutia de curatare HydroClean® Solution, schimbati manusile si desfaceti ambalajul pansamentului Resposorb® Silicone. Alegeti o dimensiune a pansamentului adecvata pentru rana, astfel încât partea absorbanta să depaseasca marginile ranii cu circa 1-2 cm. Pansamentul nu se taie!

Dezlipiti cele doua folii protectoare. Asezati pansamentul cu partea acoperita cu silicon pe rana si cu partea verde orientata catre exterior. Stratul de silicon care intra in contact cu rana permite o aplicare usoara si indepartare fara durere, nedureroasa.

Pansamentul poate ramane pe rana pana la cel mult 5 zile, in functie de cantitatea de secreție. Acesta trebuie schimbat atunci cand secreția devine vizibilă la marginea corpului absorbant.

resposorb cutie 1

Pasul 5

Pansamentul Resposorb® Silicone se va fixa apoi cu fasa de fixare auto-adeziva Peha-haft®. Pentru a aplica corect fasa de fixare Peha-haft®, se desface capatul rolei si se ruleaza circular de-a lungul zonei pansate, pana cand ati acoperit intregul pansament. Repetati miscarea de 2 ori sau de cate ori este necesar, astfel incat fasa sa se lipeasca de ea insasi. Nu aplicati presiune peste zona pansata.Cand ati acoperit intreaga zona, taiati fasa de restul rolei si apasati incet, pana se lipeste de restul fesei aplicate.

Resposorb Silicone se poate utiliza pana cand nivelul secretiei se reduce.

 

44 1024x419 copy

 

Dupa ce nivelul de secretie se reduce, pentru a inchide complet rana, vezi AICI cum sa continui pansarea.

45 1024x419 1
16

 

 

Afla de unde poti achizitiona produsele HARTMANN de care ai nevoie

→ Afla mai multe informatii utile

→ Afla parerea altor pacienti si medici care au utilizat produsele HARTMANN