Pentru consiliere răni
apelează GRATUIT TELVERDE

Cum pansam o arsura superficiala de mici dimensiuni, cu secretie moderata-intensa?

 

 

Pentru pansarea unei arsuri superficiale de mici dimensiuni, cu secretie moderata-intensa,, veti avea nevoie de:

Arsura mici dimensiuni

 

 

* Produsele folosite in cadrul acestui video sunt cu titlu de prezentare. Dimensiunile produselor folosite in procesul de pansare vor fi adaptate in funcție de dimensiunea fiecarei rani

Pasul 1

Pentru pansarea unei arsuri superficiale de mici dimensiuni cu secretie moderata-abundenta, asigurați-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe patura absorbanta (aleza), astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

 

Pasul 2

Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile cu dezinfectantul de maini Sterillium® Protect&Care Gel si aplicati manusi de examinare pe ambele maini. Mai multe informatii despre cum ne pregatim corespunzator pentru a pansa rana in conditii sigure, aflati AICI.

Pasul 3

Curatati rana cu comprese sterile Medicomp® Extra impreuna cu solutia de curatare a ranilor Cosmos Wound Spray (50 ml)  / HydroClean® Solution(350 ml).

Pasul 4

Dupa ce rana a fost curatata cu solutia de curatare a ranilor Cosmos Wound Spray (50 ml)  / HydroClean® Solution(350 ml), schimbati manusile si desfaceti ambalajul pansamentului Resposorb® Silicone. Alegeti o dimensiune a pansamentului adecvata pentru rana, astfel incat partea absorbanta sa depaseasca marginile ranii cu circa 1-2 cm.
Pansamentul nu se taie!

Dezlipiti cele doua folii protectoare. Asezati pansamentul cu partea acoperita cu silicon pe rana si cu partea verde orientata catre dumneavoastra. Stratul de silicon care intra in contact cu rana permite o aplicare usoara si indepartare fara durere.

Pansamentul poate ramane pe rana pana la cel mult 5 zile, in functie de cantitatea de secretie. Acesta trebuie schimbat atunci cand secretia devine vizibila la marginea corpului absorbant.

44 1024x419 copy

 

Pasul 5

Pansamentul Resposorb® Silicone se va fixa apoi cu fasa de fixare auto-adeziva Peha-haft® sau cu plasturele Omnifix® Elastic

In cazul in care zona pansata este o zona de flexie cum ar fi umarul, calcaiul sau o zona plata, cum ar fi omoplati sau coloana, vom alege plasturele de fixare Omnifix® Elastic.

Omnifix®Elastic se taie la dimensiunea potrivita, astfel incat sa poata acoperi integral pansamentul Resposorb® Silicone si sa se lipeasca pe cel putin 2-3 cm de piele sanatoasa de jur imprejurul ranii. Se indeparteaza intai folia ingusta cu inscriptie de pe spatele plasturelui si se fixeaza pe piele. Dupa ce ne asiguram ca plasturele este bine lipit, indepartam si folia mai lata si continuam fixarea acestuia peste intregul pansament, astfel incat acesta sa fie integral acoperit de plasturele Omnifix® Elastic.

In cazul in care zona pansata este la nivelul membrelor vom alege fixarea pansamentelor cu fasa de fixare auto-adeziva Peha-haft®.

Pentru o aplicare corecta a fesei de fixare Peha-haft®, se desface capatul rolei si se ruleaza circular de-a lungul zonei pansate, pana cand ati acoperit intregul pansament. Repetati miscarea de 2 ori sau de cate ori este necesar, astfel incat fasa sa se lipeasca de ea insasi. Nu aplicati presiune peste zona pansata. Cand ati acoperit intreaga zona, taiati fasa de restul rolei si apasati incet, pana se lipeste de restul fesei aplicate.

Resposorb® Silicone se poate utiliza pana cand nivelul secretiei se reduce.

 

resposorb cutie 1

Daca dupa curatarea ranii si aparitia tesutului rosu-curat, rana nu mai are secretie, vezi AICI cum sa continui pansarea.

17 2

Afla de unde poti achizitiona produsele HARTMANN de care ai nevoie

→ Afla mai multe informatii utile

Afla parerea altor pacienti si medici care au utilizat produsele HARTMANN