Pentru consiliere răni
apelează GRATUIT TELVERDE

Cum pansam o arsura casnica pe suprafete mici?

 

 

Pentru pansarea unei arsuri casnice pe suprafete mici, veti avea nevoie de:

47

* Produsele folosite in cadrul acestui video sunt cu titlu de prezentare. Dimensiunile produselor folosite in procesul de pansare vor fi adaptate in funcție de dimensiunea fiecarei rani

Pasul 1

Pentru pansarea unei arsuri casnice pe suprafețe mici, asigurați-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe patura absorbanta (aleza), astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.

 

Pasul 2

Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile cu dezinfectantul de maini Sterillium® Protect&Care Gel si aplicati manusi de examinare pe ambele maini. Mai multe informatii despre cum ne pregatim corespunzator pentru a pansa rana in conditii sigure, aflati AICI.

Pasul 3

Curatati rana cu comprese sterile Medicomp® Extra impreuna cu solutia de curatare Cosmos Wound Spray (50 ml)  / HydroClean® Solution(350 ml).

Pasul 4

Dupa ce rana a fost curatata cu solutia de curatare a ranilor Cosmos Wound Spray (50 ml)  / HydroClean® Solution(350 ml), schimbați manușile și desfaceți ambalajul pansamentului Grassolind®. Scoateți pansamentul din ambalajul steril cu ajutorul pensei sterile Mediset® pastrand ambele folii protectoare aplicate. Adaptați pansamentul la dimensiunea ranii, daca este necesar, cu ajutorul unei foarfece sterile. Dupa indepartarea uneia dintre foliile protectoare, aplicați pansamentul pe rana, apoi indepartați folia protectoare de la exterior. Acesta se va schimba la fiecare pansare.

48

 

Pasul 5

Peste Grassolind se aplica 1-2 comprese sterile Medicomp® extra.

Pasul 6

Ambele pansamente se vor acoperi cu fașa de fixare auto-adeziva Peha-haft®. Pentru a aplica corect fasa de fixare Peha-haft®, se desface capatul rolei și se ruleaza circular de-a lungul zonei pansate, pana cand ați acoperit intregul pansament. Repetați mișcarea de 2 ori sau de cate ori este necesar, astfel incat fașa sa se lipeasca de ea insași. Nu aplicați presiune peste zona pansata. Cand ați acoperit intreaga zona, taiați fașa de restul rolei și apasați incet, pana se lipește de restul feșei aplicate. Nu necesita fixare suplimentara.

28
13

Afla de unde poti achizitiona produsele HARTMANN de care ai nevoie

→ Afla mai multe informatii utile

Afla parerea altor pacienti si medici care au utilizat produsele HARTMANN